stivkrampevaccination i middelfart, vejle, kolding og fredericia

Stivkrampevaccination

Kontakt Trekantens Vaccinecenter, for rådgivning og vejledning

Har du spørgsmål?

Send os en besked og vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Bliv vaccineret mod stivkrampe

Trekantens vaccinecenter, som dækker Middelfart, Vejle, Kolding, Fredericia, tilbyder vaccination mod stivkrampe. Trekantens Vaccinecenter er certificeret via Apovac til at udføre vaccinationer, og vaccinationerne udføres altid af faguddannet og certificeret personale.

Stivkrampe stammer fra en bakterie, der trænger ind i kroppen gennem sår og rifter, og som udvikler sig til en alvorlig infektion. Bakterien danner et giftstof – der via nerver og blod bliver transporteret til hjernen og rygmarven – og giver muskelkramper og -stivhed

Symptomer på stivkrampe

Symptomer på Stivkrampe viser sig typisk 5-14 dage efter smitte. Primære symptomer vil være tiltagende stivhed i tyggemuskler, rygmuskler, nakkemuskler, skuldermuskler samt ved synkebesvær og stive ansigtsmuskler. Derudover kan du opleve generel muskelømhed i både høj og mindre grad.

Vaccinen bliver givet som en injektion i skuldermusklen, der strækker sig ned over overarmen. Vaccinen er generelt veltolereret og du kan forlade vaccinecenteret efter kort tid.

Hvornår skal du vaccineres mod stivkrampe?

Stivkrampe indgår i børnevaccinationsprogrammet i Danmark, og det er derfor muligt at lade sine børn vaccinere helt gratis frem til 18-års-alderen.

Det anbefales, at alle børn modtager stivkrampevaccinen i forbindelse med børnevaccinationsprogrammet. Derudover kan du med fordel vedligeholde beskyttelsen med en revaccination mod stivkrampe – og difteri – hvert tiende år.

I børnevaccinationsprogrammet bliver den sidste vaccine mod stivkrampe givet i fem-års-alderen. Herefter bliver det anbefalet, at du kommer ind til en revaccination hvert tiende år for at have optimal beskyttelse. Efter hver vaccination vil du være beskyttet i 10 år.